ОПЕК відмовилася підтримати Мадуро на тлі американських санкцій

Організація країн-експортерів нафти відмовилася виступити на захист президента Венесуели Ніколаса Мадуро

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела.

Ніколас Мадуро звернувся до ОПЕК, членом якої є Венесуела, із закликом виступити проти санкцій США, накладених на венесуельську нафту. У своєму листі він вказав, що американські санкції мають негативний вплив на ціни на нафту і створюють потенційні ризики для інших членів ОПЕК.

"Наша країна сподівається на солідарність і повну підтримку країн-членів ОПЕК і її міністрів у боротьбі, яку ми ведемо проти незаконного і довільного вторгнення Сполучених Штатів у внутрішні справи Венесуели", - написав Мадуро.

Джерело, знайоме з позицією ОПЕК, заявило агентству, що ОПЕК відмовилася робити будь-які офіційні заяви, посилаючись на те, що організація займається нафтовою політикою, а не політикою.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти венесуельської державної нафтової компанії PdVSA, заблокувавши активи корпорації на $ 7 млрд. У результаті щонайменше 20 танкерів, завантажених венесуельською нафтою, встали на рейд біля узбережжя Мексиканської затоки.

Вашингтон посилив санкційний тиск на режим венесуельського лідера Ніколаса Мадуро після того, як він відмовився піти з поста президента. США підтримали його суперника - лідера опозиції Хуана Гуайдо.

Санкції проти Венесуели призвели до зростання світових цін на нафту. На торгах 11 лютого ціни встановилися на рівні близько 62 доларів за барель.