Стали відомі лауреати Греммі: пісня року - This is America про расизм і насильство

10 лютого в Лос-Анджелесі премію "Греммі" у номінації "Найкраща пісня року" отримала пісня This Is America у виконанні Дональда Гловера, також відомого як Childish Gambino

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Від пропозиції виступити на церемонії Дональд Гловер відмовився і не прийшов на вручення нагороди. Тому статуетку вручили авторам пісні - шведському композитору Людвігу Геренсену і хіп-хоп виконавцю Джеффрі Ламару Вільямсу (Young Thug).

"This is America" також завоювала "Греммі" в номінаціях "Найкращий запис року", "Найкраще музичне відео" і "Найкраще реп-виконання".

Як передає CNN, найкращим альбомом року визнали платівку "Golden Hour" співачки Кейсі Масгрейвс. Цей же реліз переміг у номінації кантрі-альбомів.

Дві нагороди виграла співачка Лейді Гага. Зокрема, її концертне шоу "Joanne" назвали найкращим виступом, а пісню "Shallow", яку вона виконала з з Бредлі Купером у фільмі “Народження зірки”, найбільш вдалим поп-дуетом.

Найкращою новою артисткою року стала Дуа Ліпа. Вперше в історії “Гремі” премію за найкращим реп-альбом отримала жінка, а саме Cardi B - за платівку "Invasion Of Privacy".    

Зокрема, отримали премії "Греммі":