Вчені знайшли в Сахарі сліди невідомої цивілізації. І їх складно вивчити

Археологи з Університету Східної Англії виявили сліди невідомої раніше цивілізації в Сахарі

Про це пише Live Science.

Група вчених, аналізуючи супутникові знімки і аерофотографії з території Західної Сахари, виявили на них дивні піднесення. Виявилося, що це створені з каменів гігантські споруди з різною формою - від кола до прямокутника, площа деяких з них перевищує 630 кв.м.

Поки невідомо, якій цивілізації могли належати ці споруди, вік яких перевищує 1,5 тис. років. Близько 75% території Західної Сахари, включаючи велику частину берегової лінії, контролюється Марокко. Інші 25% контролюються Сахарський Арабської Демократичної Республікою. До 1991 року країни перебували в стані війни, тому міжнародні групи вчених, в тому числі археологів, практично не відвідували ці території.

Зараз археологи тільки починають складати карти Західної Сахари і вивчати залишки древніх міст. Однак на території практично не проводяться польові роботи.

Старший професор Джоан Кларк відзначив, що через те, що Західна Сахара контролюється кількома африканськими країнами, дослідження на її території дуже ускладнені. Окрім того, неподалік цих територій існує загроза з боку "ІД".

Вчені також зазначили, що раніше ця територія не була пустельною. Там розташовувалися справжні ліси і перебувало велика кількість диких тварин.