Продати дім і полетіти на Марс: Ілон Маск розповів, скільки коштуватиме космічна подорож

Ілон Маск заявив, що свого часу аби полетіти до Марса і повернутися назад на Землю людині доведеться викласти близько $ 0,5 млн

Про це глава SpaceX написав на своїй сторінці у Twitter. 

"Я впевнений, що одного разу поїздка буде коштувати менше $ 500 тис. І навіть, можливо, дешевше $ 100 тис.", - повідомив Маск.

Він зазначив, що будь-який житель країни з розвиненою економікою зможе продати свій будинок на Землі і на виручені гроші відправитися в космічну подорож. І пообіцяв повертати людей з Марса на Землю безкоштовно.

Вартість квитків, за словами глави SpaceX, буде залежати від кількості астронавтів на борту корабля. Компанія планує доставляти людей на Марс за допомогою системи Starship: вже була зібрана зменшена модель майбутнього апарату, а також пройшли тестові випробування двигуна.

Що це за ракета

Попередня назва "Зоряного корабля" Big Falcon Rocket у буквальному перекладі звучить як “ракета великого сокола”. Після введення її в експлуатацію ракета стане найпотужнішою розробкою SpaceX.

Апарат все ще знаходиться на стадії розробки і тестування. У висоту ракета буде десь з 35-поверховий будинок (118 метрів у висоту), матиме дві частини - ракета-носій і космічний корабель, який вийде на орбіту, і зможе перевозити не менше 100 тонн корисного навантаження (для порівняння, Falcon Heavy здатна доставити на орбіту Марса максимум 16,8 т вантажу).

Як ракета-носій, так і корабель оснащені власними двигунами і посадковими ніжками, а отже приземлятися на поверхню планети вони мають окремо одне від одного (аналогічно тому, як зараз це роблять ракети Falcon 9). 

Окрім цього, саме на цій ракеті Маск планує відправити першого космічного туриста у подорож довкола Місяця. Детальніше про це читайте у матеріалі "Перший турист до Місяця: кого Ілон Маск запустить у космос на найпотужнішій ракеті SpaceX"