Історики знайшли стародавні записи про черницю, яка створила власну копію і втекла з монастиря

Група істориків виявила в архівах Йоркського університету докази того, що в XIV столітті черниця інсценувала власну смерть, створивши манекен, схожий на неї

Про це повідомляє The Guardian. 

За словами архієпископа, жінка втекла із монастиря щоб піти "шляхом хіті".  Згадку, написану на латині, виявили в одному з 16 важких регістрів.

У записці, датованій 1318 роком, архієпископ Вільям Мелтон повідомляв декану Беверлі про прибуття з Лідса бенедиктинської черниці Жанни. За його словами, та "нахабно відкинула пристойності релігії і скромність її статі", а також "імітувала тілесну хворобу, прикинулася мертвою, не боячись за здоров'я своєї душі, і за допомогою численних спільників створила манекен, схожий на себе. Тим самим вона ввела в оману віддану послушницю, яка поховала її в священному місці".

Після цього Жанні вдалося втекти з монастиря. Невідомо, чи повернулася вона згодом. "На жаль, ми не знаємо, чим все закінчилося", - сказала Сара Різ Джонс, одна з дослідників. Вивчаючи регістри, вона і її команда сподіваються дізнатися більше про архієпископа Мелтона, який в 1319 році повів за собою армію в битві проти шотландців.