Bellingcat назвав ім'я третього підозрюваного у отруєнні Скрипалів

Справжнє ім’я третього підозрюваного в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки у Солсбері, ймовірного співробітника ГРУ "Сергія Федотова" - Денис Сєргєєв

Про це йдеться в розслідуванні Bellingcat.

Bellingcat встановив, що цей офіцер багато разів їздив до Болгарії протягом 2015 року, включаючи поїздки за день до того, як болгарський підприємець Омелян Гебрев і його син були серйозно отруєні.

Журналісти Bellingcat повідомляють, що ймовірний третій підозрюваний у отруєнні Скрипалів  - це високопоставлений офіцер ГРУ та випускник Військової дипломатичної академії Росії Денис В'ячеславович Сергєєв.

За їхньою інформацією, він народився 17 вересня 1973 року в Ушаралі, невеликому мілітаризованому містечку, у тогочасному радянському Казахстані біля радянсько-китайського кордону. Він служив в армії у південному російському місті Новоросійськ у Краснодарському краї.

Між 2000 і 2002 роками він його перевели до Москви і він вступив до елітної Військової дипломатичної академії, відомої в Росії як "консерваторія ГРУ". З цієї академії щороку випускаються 100 елітних розвідників.

Після закінчення навчання у нього було звання підполковника. Нааразі Сергєєв полковник або генерал-майор, припускають розслідувачі. Він одружений і має дорослу доньку.

У 2004-2012 роках він був акціонером і/або керуючим директором восьми російських компаній. Всі вони були ліквідовані в період між 2007 і 2012 роками. Ці компанії були фіктивними. У більшості з них Сергєєв був єдиним акціонером, в двох - співвласником. Деякі інші акціонери цих компаній також пов'язані з ГРУ.

Паспорт на ім'я Сергія Федотова Сергєєв отримав у 2010 році в Москві в тому ж паспортному столі, де їх отримували інші підозрювані в отруєнні Скрипаля - Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін.

У розслідуванні відзначається, що в останні два місяці російська влада зробила "серйозні заходи" для того, щоб знищити будь-які публічні згадки про Сергєєва, а також Анатолія Чепігу ("Руслана Бошірова") і Олександра Мишкова ("Олександра Петрова").