Силовики РФ затримали чоловіка в Криму і примусово записали громадянином Росії

Затриманого після обшуків у селищі міського типу Октябрське в Криму Ескендера Абдулг'анієва примусово записали громадянином Росії

Про це Крим.Реалії розповіла адвокат Ліля Гемеджи.

"У нас була велика суперечка зі слідчим. Мого підзахисного записували як громадянина Російської Федерації, хоча російського паспорта у нього на руках немає. Ми проти цього заперечували, оскільки був поданий паспорт громадянина України. Слідчі це до уваги не взяли і сказали, що це (громадянство Росії – ред.) було доведено якимись матеріалами справи. Наші доводи про те, що на момент так званого "приєднання" статті 5 договору про "приєднання", він мав бути тут зареєстрований постійно. Реєстрації у нього в Криму немає, хоча він народився і виріс у Криму. Це була його принципова позиція", – розповіла Гемеджи.

За її словами, Абдулг'анієву ставили неформальні питання.

"Ставили такі питання як: "Чому він не служить в російській армії?". За моєї присутності, не слідчий, а невідома особа, імовірно, співробітник ФСБ, ставив запитання: "Яким чином він перебуває в Криму, якщо не є громадянином Російської Федерації?", – додала вона.