Як працював "чорний" маркетинг наркоторговців Кривого Рогу

Криворізька злочинна група продавала метамфетамін під власним "брендом". Працювали "віддалено", до вимогливих клієнтів відправляли так звані "наркоекіпажі"

Про це повідомляє програма "Поліцейська хвиля" на каналі "Еспрессо".

З 14-го по 15-те лютого поліція провела в Кривому Розі масштабну спецоперацію. Департаментом протидії наркозлочинності, слідством і прокуратурою було затримано більше 20 фігурантів однієї з великих злочинних угруповань міста.

Відомо, що наркоторговці спеціалізувалися на продажі трамадолу та метамфетаміну. Притому діяльність злочинці організували таким чином, що охопила всі етапи наркобізнесу, від контрабанди і виготовлення наркотиків, до реалізації навіть найдрібніших доз.

 - Кривий Ріг на сьогодні один з найбільш проблематичних міст з лінії незаконного обігу наркотиків. Дійшло до того, що збут наркотиків здійснюється відкрито в місті - визнає оперативних співробітник Департаменту протидії наркозлочинності НПУ.

За даними поліції, в групу криворізьких наркоторговців входили спортсмени і любителі бойових мистецтв. Для реалізації наркотиків злочинці задіяли так звані "піші маршрути" по Кривому Рогу.

На більш далекі дистанції виїжджали так звані "нарко-екіпажі". У таких автомобілях завжди працювали водій і збувальник, щоб уникнути документування злочинної діяльності, торговці приховували своє обличчя і практично не контактували з клієнтами. Були серед драгділлерів і свої експедитори і навіть так звані "бухгалтери".

 - Бухгалтеру за кожен день торгівлі відправляли звіти. Скільки товару було видано на маршрут. Скільки продано і скільки грошей зароблено - розповідає оперативний співробітник поліції.

У наркоторговців був свій унікальний почерк. Психотропи вони пакували в спеціальні трубочки, постачали кожен, так званий "чек" бірками і ціною. У квартирі одного з фігурантів кримінальна поліція виявила згортки грошей. Всього близько 500 тисяч гривень і більше 60 тисяч доларів.

Начальник Департаменту протидії наркозлочинності НПУ Андрій Кіхтенко заявив, що продаж психотропів приносили злочинній групі від 5 до 7 мільйонів гривень на місяць. Працювали злочинці 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Десятьом учасникам зазначеної злочинної групи суд вже призначив утримання під вартою із заставою в 970 тисяч гривень.