Вітряно, -80 ° С: NASA почало повідомляти про погоду на Марсі онлайн

Розробники автоматичної марсіанської місії InSight з 11 лютого 2019 року розпочали публікувати інформацію з датчиків погоди, які встановлені на посадковій платформі

Про це йдеться на сайті NASA.

Остання передана InSight інформація про погоду датується 18 лютого 2019 року. Тоді перепади температури становили від -20 ° С до -80 ° С, а максимальна швидкість вітру становила майже 17 м / с. Це типові показники для кінця зимового періоду на Марсі.

Інформація про марсіанську погоду надходить  майже в прямому ефірі - з кореляцією на відстань до Марса від Землі. Переглянути погоду можна тут.

Нагадаємо, космічний зонд InSight здійснив посадку на Марс 26 листопада о 22.55.  Детальніше про посадку, а також про те, що таке місія InSight, навіщо вона людству і чому апарат називають "кротом" ви можете дізнатися у матеріалі "Проривна місія на Марс у коміксах. Все і трохи більше про "крота" NASA - InSight".

При посадці нового дослідницького зонду все могло піти шкереберть: подивитися повтор прямої трансляції, реакції команди та власне висадку апарату на Марс можна тут.

Команда проекту радіє післ успішної висадки InSight на Марс.