Філарет закликав УГКЦ відмовитися від літургії у Софії Київській

Святіший Патріарх Філарет закликав главу Української Греко-Католицької церкви Святослава відмовитися від проведення літургії у соборі Святої Софії

Із відповідним закликом Філарет виступив на своїй сторінці у facebook.

Філарет оприлюднив звернення у зв'язку з намірами Української Греко-Католицької церкви провести прощу і звершити божественну літургію у соборі Святої Софії у Києві та надіслав його до глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука.

У своєму зверненні Філарет висловив стурбованість цією запланованою подією, яка може викликати протистояння між православними і греко-католиками та порушити міжконфесійний діалог в Україні.

На думку Філарета, звершення греко-католицьким духовенством божественної літургії у центрі українського православ'я - соборі Святої Софії може викликати спротив з боку православних українців. Патріарх Філарет також припустив, що цю подію, з метою провокації, може використати Росія, щоб нашкодити українському народові.

Філарет закликав главу УГКЦ Святослава відмовитись від проведення прощі та літургії у соборі Святої Софії. Патріарх Філарет висловив надію, що Українська православна церква та Українська Греко-Католицька церква і надалі будуть розвивати свої добрі відносини в дусі взаємоповаги і любові та спільно служити на благо українського народу.