"Гена, не грай у наперстки". У Харкові сотні людей вийшли на "Марш злих харків'ян" проти подорожчання проїзду в метро, трамваях і тролейбусах

У суботу, 23 лютого 2019 року, в Харкові відбулася протестна акція "Марш злих харків'ян". Її учасники під Харківською міською радою вимагали від місцевої влади виконання судового рішення про призупинення дії нових тарифів на проїзд в електротранспорті

Подробиці розповідає видання Glavnoe.UA.

Учасники "маршу"  тримали в руках національні прапори, символіку кількох громадських організацій, а також плакати з написами "Метро по 5", "Гена, не грай у наперстки з громадою", "Поверніть гроші від реклами, а не лізьте до нас в кишеню", "Кернесу закон не писаний", "Відставка Кернеса - порятунок Харкова", "Ми за прозору діяльність", "Закон - не політика, це обов'язок!".

"Вимога до міської влади одна - виконувати законні рішення суду і закони України", - наголосив організатор мітингу, депутат Харківської міськради і представник харківського "Автомайдану" Ігор Черняк.

Йдеться про рішення суду повернути вартість проїзду в метро до 5 грн, трамваях, тролейбусах - до 4 грн. 

Після митінгу на вході до міської ради люди рушили ходою до готелю "Національ", де проживає мер Харкова Геннадій Кернес.

Нацполіція нарахувала тисячу учасників ходи.

Читайте також10 фактів із життя Віктора Бондаря