Євробачення-2019: Вокалістка YUKO готова відмовитись від російського громадянства та отримати український паспорт

Співачка Юлія Юріна в фіналі Нацвідбору Євробачення-2019 зазначила, що хотіла би отримати українське громадянство за пришвидшеною процедурою

Про це Юлія Юріна сказала у відповідь ведучому Сергію Притулі під час фіналу національного відбору Євробачення-2019, передає Еспресо.TV.

Співачка з українського дуету YUKO має російське громадянство. 7 років тому Юлія переїхала в Україну. Вона нещодавно отримала посвідку на постійне проживання в Україні.

Сергій Притула наголосив, що отримати українське громадянство до конкурсу в Тель-Авіві, якій відбудеться 18 травня, не проблема. "Єдине питання, чи хочеш ти сама отримати українське громадянство?" – запитав Притула.

У відповідь Юлія Юріна сказала: "Так, я хочу отримати українське громадянство".

Ведучий конкурсу нагадав, що Україна не дозволяє мати подвійне громадянство. На це співачка зауважила, що готова відмовитись від російського.

Читайте також: Фальшиві ноти, гастролі в Росії та родичі в уряді Аксьонова. Що відомо про фіналістів Нацвідбору Євробачення-2019

YUKO - дует, у складі якого і український мультиінструменталіст та саундпродюсер Стас Корольов та вокаліста Юлія Юріна. Особливістю гурту є поєднання українських народних текстів з електронною музикою. Народні пісні в експедиціях збирає сама Юлія. Пісня "GALYNA GULIALA", яку дует обрав для Євробачення, була віднайдена в експедиції Житомирщиною.