Поліцейським хочуть дозволити контролювати безпілотні автівки

Виробники безпілотних машин і правоохоронні органи мають врегулювати правила взаємодії. Наразі пропонується, щоб у випадках правопорушень контроль над безпілотною автівкою повністю переходив до поліцейських

Про це пише Bloomberg.

Автопілоти програмуватимуть зупинку, щойно за машиною поїдуть поліцейські з увімкненою сиреною. Цей протокол вже прийнятий компанією з виробництва безпілотних автомобілів Waymo. Крім того, прес-секретар Waymo Алексіс Джорджсон (Alexis Georgeson) стверджує, що їхні машини здатні розрізняти цивільних осіб і поліцейських, що стоять на проїжджій частині, і можуть стежити за сигналами рук.

Але така пропозиція викликає безліч зауважень у критиків. Наприклад, чи надання правоохоронним органам контролю над автомобілем, який належить громадянину, не буде порушенням прав.

Але навіть якщо це і буде законно, багатьом автолюбителям явно не сподобається, що поліція зможе давати вказівки їх машині, особливо якщо вона запрограмована на виконання поліцейських розпоряджень, а не наказів водія, який не зробив нічого протизаконного. Деякі критики також відзначають, що здатність поліції контролювати автопілот можуть використовувати хакери.

Читайте також: Ілона Маска “прибирають” із Tesla і штрафують на $40 млн. Як це сталося