"Чудовий тест перед виборами президента". Соцмережі про перемогу MARUV

Вечірня новина про те, що епатажна співачка Анна Корсун (вона ж MARUV) представлятиме Україну на Євробаченні-2019 в Тель-Авіві, викликала неабияку дискусію в національному сегменті Facebook. Думки розділилися. Одні вважають, що держава має контролювати перебіг конкурсу та відстежувати репутацію його учасників, інші ж наполягають на тому, що це вже зайве

Але у чому одностайні більшість дописувачів, так у визнанні великого соціологічного значення результатів проведеного у Києві відбору. Особливо напередодні чергових президентських виборів. 

Еспресо.TV підібрало низку найбільш прикметних оцінок та висловлювань.

"І не починайте оце знову: "в усьому винне ФСБ"... Результати відбору на Євробачення - дуже символічні.

Чудовий тест перед виборами президента!

По-перше, символізує, що буває, коли нічого не робити - до вибору. Не працювати системно із суспільною думкою.

Читайте такожФальшиві ноти, гастролі в Росії та родичі в уряді Аксьонова. Що відомо про фіналістів Нацвідбору Євробачення-2019

По- друге, демонструє, як важко толерантно сприйняти вибір, який вже зроблений. І який показує реальний стан речей у суспільстві.

Так, ці ж люди, з цими ж смаками, голосуватимуть за президента", - зазначає ведуча телеканалу ICTV Оксана Соколова.

За словами ж письменниці та перекладачки Роксани Харчук, за те, що відбулося на Євробаченні, несе відповідальність передусім Євген Нищук.

"Міністр культури з нього просто нікудишній. Купу грошей викинули на смітник", - зазначає вона.

Ситуація на Євробаченні свідчить також про те, якою "гнилою" є індустрія української поп-музики, додає Харчук: 

"Мали протестувати всі учасники процесу, коли побачили, хто пройшов відбір: і Притула, і журі теж. Це нікуди не годиться. Maruv треба було відмовити на тій підставі, що вона представляє порноіндустрію, а Анні з Марією, в яких дуже міцна нервова система, треба було прямим текстом сказати: ваші батьки під слідством в Україні, ми вважаємо вашу участь в конкурсі неетичною".

"Причина того, що відбувається, передусім не в тому, яку молодь ми виховали (хоча і це має значення), а в тому, хто має гроші і замовляє музику. Міністерство культури - важливий гравець, а його позиції взагалі немає. Нищук -- нікчема!" - підсумовує письменниця.

Водночас, пропозицію переглянути підсумки конкурсу підтримують не всі.

При цьому є й ті, хто вважає, краще хай не їде ніхто, аніж уповноважувати MARUV.

Певна річ, не обійшлося без гумору.

 
 
 
Знайшлося місце й поезії.
 

Своєю чергою, продюсер та звукорежисер Андрій Іздрик впевнений, що митців не можна засуджувати за політичні погляди, оскільки "музикант є там, де його готові слухати і кидати в шапку". 

"Одне тільки: ви пробували хоч на фортепіано грати навчитися? Не кажучи вже про скрипку?" - звернувся він до тих, кому не подобається Корсун.

Однак багатьом не до сміху. 

"MARUV - представлятиме Україну на Євробаченні.

MARUV - 6 квітня сольний концерт у Москві.

MARUV - 12 квітня сольний концерт у Пітері.

На Сході кожен день росіяни убивають наших солдат.

Українці - чому ми зробили цей вибір? Розум відмовляється сприймати...", - звертається до широкого загалу політолог Віктор Таран.

"Можна підбити підсумки. Гадаю, ті, хто верещав, що нас на "Євробаченні" мають представляти справжні українці, а не якісь там "московские бл..и", отримали гідну відповідь.

Україну, яка воює і з боями пробивається до Європи, представлятиме дівчина з іміджем - я утримаюсь від цього слова, адже його занадто часто вживали по відношенню до інших учасниць цього відбору.

Гадаю, до фіналу в Тель-Авіві вона ще не раз встигне з'їздити до сусідньої держави, де з нетерпінням чекають на її високе мистецтво.

Окрема "подяка" "суду трійки". Вони сьогодні судили не за мистецькими критеріями, а прийняли чисто політичне рішення, поставивши найнижчу оцінку найцікавішій пісні відбору.

І не треба мене ні в чому переконувати. Це моя думка і я ніколи її не зміню", - написав у себе на сторінці співак Анатолій Матвійчук.

  • Ввечері в суботу, 23 лютого 2019 року, виконавиця MARUV (справжнє ім'я - Анна Корсун) перемогла під час загальноукраїнського відбору на Євробачення-2019.
  • Вона відома відвертим вбранням у кліпах, а також неодноразовими виступами на території російського агресора, які співачка виправдовує тим, що "не можна судити всю країну по одній людині, по президенту".
  • За словами члена правління Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Олександри Кольцової, MARUV не поїде до Ізраїлю, якщо перед цим не пообіцяє, що більше не виступатиме з концертами на території країни-агресора.