В окупованій Керчі цілий день не ходили тролейбуси, а замість антифризу в автопарках заливають воду

Жоден з тролейбусів Керчі у четвер, 21 лютого 2019 року, не вийшов на лінію

Причиною стала відсутність дозвільних документів, передає QHA.

Керівники "Керчміськтрансу" зібралися на нараду, за підсумками якого водіям сказали, що вони можуть виходити на роботу. Однак на цей раз відмовилися водії, пояснюючи це тим, що транспорт не відповідає вимогам безпеки.

"Після наказу про те, щоб нас карали після перевірки прокуратури за те, що ми керували транспортними засобами, які не відповідають вимогам безпеки, вже ми не виходимо працювати на такій техніці", - розповів один з водіїв.

Читайте такожСергій "Гоблін" Аксьонов (ДОСЬЄ)

Протягом кількох годин до Керчі прибув "голова" тимчасово загарбаного Криму Сергій Аксьонов. Він побував в "Керчміськтрансі", а потім зібрав нараду в "мерії".

Першим питанням, винесеним на обговорення, стало відсторонення "заступник голови адміністрації" Керчі Ділявера Мельгазієва, який відповідає за транспорт у місті.

"Ситуація важка. З 40 тролейбусів 24 знаходяться в аварійному стані - причому 10 з них зовсім не підлягають відновленню. Прийнято рішення в зв'язку з ситуацією, що склалася відсторонити від посади "заступника голови адміністрації" Керчі", - зазначив Аксьонов.

Місцеві ЗМІ пишуть також про те, що не набагато кращою є й ситуація з автобусами "НефАЗ", які урочисто запустили влітку 2016 року. Сьогодні з 40 отриманих тоді містом одиниць транспорту в робочому стані залишилося 15.

Один з водіїв пояснив керченським журналістам, що транспорт, який зламався, не ремонтували - на нього просто переставляли потрібну деталь з іншого автобуса:

"Якщо у мене поламався автобус, я йду в ремонтну, слюсарі беруть деталь з автобуса, який стоїть на приколі і переставляють в мій. Якщо завели й поїхав - випускають на маршрут, а якщо не завели, то шукають таку деталь в іншому автобусі на приколі. Запчастин немає і все".

Минулого місяця в "Керчміськтрансі" провели перевірку і з'ясували, що замість антифризу в транспорт заливали воду. Посадовці "адміністрації" заявили: вода стала причиною посиленої корозії агрегатів, внаслідок чого частина "НефАЗ" отримала серйозні несправності і виведена з експлуатації.