Киянин створив бота для оплати проїзду в міському транспорті

KyivPayBot - це новий чатбот від автора всім відомого метроботу - KyivMetroBot

Про це написав автор чатбота Діма Однокоз на своїй сторінці у Facebook

"Знайомтеся - мій новий чатбот KyivPayBot. Багато цього чекали, правда? А взагалі ідея в тому, щоб прямо в боті будь-якому киянину просто та швидко можна було здійснювати платежі, пов'язані з життям в місті", - написав автор розробки.

Однокоз написав, що бот вміє оплачувати все в KyivSmartCard та купувати QR-квиток. Загалом може все, що потрібно, щоб користуватися единим квитком у столиці.

"Бот працює з Masterpass від Mastercard. Це означає, що, підключивши один раз свій гаманець, вам не потрібно вводити карткові дані щоразу, коли будете оплачувати. Просто вибираєте карту зі списку і все. У налаштуваннях можна вказати карту з гаманця за замовчуванням", - додає розробник.

За словами Однокоза, в налаштуваннях чатботу можна вказати інші дані: номер KyivSmartCard, кількість QR-квитків для покупки, номер мобільного для поповнення. 

"Всі роботи з платежами і даними карт проходить на стороні IPay.ua: Online-платежі. Мій чатбот - лише оболонка для зручності, він не знає і не зберігає ніяких критичних даних, крім зашифрованого ідентифікатора, виданого iPay-Masterpass", - пояснює пан Однокоз. 

Автор наголошує, що доступ до покупок в чатботі кожен користувач захищає самостійно, встановивши пароль на свій гаджет.