Помер професор, філолог Леонід Ушкалов

На 63-му році життя помер український літературознавець, письменник, доктор філологічних наук і професор Леонід Володимирович Ушкалов

Про це повідомила доцент Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Наталія Левченко у Facebook. 

"Пішов від нас у інші світи доктор філологічних наук, професор, великий вчений світового рівня, педагог, колега, керівних моєї кандидатської й докторської дисертацій, справжній друг і наставник Леонід Володимирович Ушкалов", - зазначила Левченко. 

Леонід Ушкалов є автором академічних розвідок з історії української літератури, філософії та богослів'я, науково-популярних праць, дитячих книжок. 

Ушкалов був перекладачем, автором передмов, приміток і коментарів до різних видань, таких, як: "Григорій Сковорода. Сад божественних пісень", "Дмитро Чижевський. Філософія Г. С. Сковороди", "Павло Тичина, Максим Рильський. Вибране", "Тарас Шевченко. Щоденник" та ін. 

Він Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди та премії НАН України імені І. Я. Франка за працю "Григорій Сковорода. Повна академічна збірка творів".