СБУ повідомила про підозру 7 військовим РФ за напад на українських моряків

Служби безпеки в Одеській області повідомило про підозру 7 російським військовим за напад на українських моряків у Керченській протоці

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

"16 лютого 2019 року за процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону України та оперативного супроводження 7 управляння ГУ ВКР ДКР СБ України, слідчими УСБУ в Одеській області, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України, семи військовослужбовцям Російської Федерації", - написав він.

Лисенко повідомив, що оголосили підозру генерал-полковнику Дворнікову О.В. (Олександр Володимирович - ред.) - командувачу військами Південного військового округу РФ, віце-адміралу Моісеєву О.О. (Олександр Олексійович - ред.) - командувачу Чорноморського флоту РФ, а також п'яти військовослужбовцям-прикордонникам Прикордонного управління ФСБ РФ по республіці Крим.

Лисенко зазначив, що вказаним військовослужбовцям інкримінується причетність до захоплення українських моряків у Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків

Речник ГПУ нагадав, що за два дні після вказаних подій, 27 листопада, Військова прокуратура Південного регіону України повідомила про підозру у вчиненні злочинів вісьмом військовослужбовцям РВ, зокрема, контр-адміралу Сергію Станкевичу, віце-адміралу Геннадію Мєдвєдєву, капітану 1 рангу Русоану Ромашкіну, капітану 1 рангу Андрію Шеіну, капітану 2 рангу Олексію Шатохіну, капітану 2 рангу Олексію Саляєву, капітану 3 рангу Андрію Шипіцину, капітану 3 рангу Сергію Щербакову.

Досудовим розслідуванням установлено, що всі 15 військовослужбовців Російської Федерації, яким вже повідомили про підозру, причетні до ведення агресивної війни.

Зокрема, вони організовували, координували та брали участь у нападі військових суден РФ та інших військових службових осіб Чорноморського флоту і Прикордонної служби ФСБ РФ на катери ВМС України через що українські військові були поранені та захоплені разом з військовою технікою.