Ніщо не стоїть на заваді процедурі імпічменту, - Безсмертний

У відповідності до чинної редакції Конституції процедуру імпічменту можна вчиняти попри відсутність окремих нормативних актів

Про це у програмі "Вердикт" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV розповів український політик, дипломат, один з авторів Конституції України Роман Безсмертний.

Безсмертний відповів на питання щодо ймовірності процедури імпічменту президента Петра Порошенка, про яку заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Норми Конституції це норми прямої дії. Це просто дивно, ці розмови, які відбуваються впродовж останніх 15 років, що не вистачає закону про імпічмент. У відповідності до чинної редакції Конституції цю процедуру можна вчиняти. Ніщо не стоїть на заваді цій процедурі. В тому числі можна призначати спеціального прокурора, спеціальну слідчу комісію, проводити відповідне голосування, розгляд у Конституційному суді", - сказав Безсмертний.

За його словами, перешкода не у відсутності окремих нормативних актів, а у кількості голосів депутатів. У цій процедурі передбачені різні голосування. Спочатку — проста більшість, потім три чверті.

"На сьогоднішній день не можливо говорити, що вдасться зібрати у Верховній Раді понад три чверті голосі депутатів у підтримку цього питання. Подібна заява (Тимошенко про імпічмент - ред.) може бути частково реалізована, а може стати тактичним інструментом у політичній передвиборчій боротьбі", - додав Безсмертний.