Рева пояснив, на скільки зросте пенсія в Україні, та назвав три умови для її перерахунку

Базова індексація в цьому році зачепить близько 10,9 млн українців. У середньому, підвищення складе 250 грн, але не менше 100 грн одному пенсіонеру

Про це під час сьогоднішнього засідання Кабміну заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"При проведенні щорічної індексації з 1 березня пенсії автоматично будуть перераховані для 10,2 мільйона пенсіонерів. Середній розмір підвищення становитиме 255 гривень, тоді як мінімальне зростання пенсій становитиме 100 гривень. Підвищення отримають 8,1 мільйона пенсіонерів", - сказав він.

Також міністр назвав три основні умови для здійснення перерахунку пенсій.

Перше - збільшення прожиткового мінімуму. Це відбувається три рази на рік.

Друге - зростання мінімальної зарплати в країні. Ця умова впливає на розмір пенсій тих українців, яким на момент виходу на пенсію виповнилося 60 років, і вони мають необхідний страховий стаж. Це 35 років для чоловіків і 30 років для жінок.

Третє - базова щорічна індексація. Сума індексації розраховується за спеціальною формулою - процентний показник 50% інфляції і 50% від середньої зарплати підсумовуються і на цей відсоток підвищують пенсію.

"З 1 березня вперше почнеться системний перерахунок пенсій. Нам вдалося обійти підвищення пенсійного віку, ми почали ліквідовувати" зрівнялівку ". Індексація розрахована за показниками 50% зростання середньої заробітної плати і 50% інфляції минулого року", - зазначив в свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте також: Відповіді на всі питання про нові пенсії в Україні. Навіщо взагалі щось змінювати