Слідком РФ відкрив кримінальні справи проти співробітників СБУ і прокуратури України

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи щодо співробітників СБУ і Військової прокуратури Південного регіону України

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Зокрема, Слідком порушив кримінальні справи через початок розслідування українськими правоохоронцями щодо семи російських військовослужбовців у зв'язку із захопленням українських кораблів і моряків біля берегів Криму.

"Порушено кримінальну справу стосовно старшого слідчого з ОВС 2-го відділення слідчого відділу управління Служби безпеки України в Одеській області майора юстиції Олександра Губського і заступника військового прокурора Південного регіону України головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України підполковника юстиції Романа Мрочка", - йдеться у повідомленні.

Відповідно, справи порушені за фактом "притягнення завідомо невинних громадян Росії з-поміж військовослужбовців Міноборони і Прикордонної служби ФСБ".

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків

У повідомленні йдеться про те, що під час інциденту в Керченській протоці росіяни не здійснювали незаконні дії, а "виконували обов'язок з охорони державного кордону відповідно до норм міжнародного права і російського законодавства".

Повідомляється, що правоохоронні органи України "за відсутності будь-яких доказів притягнули до кримінальної відповідальності сімох завідомо невинних громадян Росії".

Напередодні Служба безпеки в Одеській області повідомила про підозру 7 російським військовим за напад на українських моряків у Керченській протоці за ч. 2 ст. 28 КК України (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 437 КК України (Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) через захоплення українських кораблів і моряків біля берегів Криму.