У соцмережах виникла нова "хвиля" мемів і фотожаб з Ілоном Маском. З чого все почалося

У лютому 2019 року на Reddit з'явилася нова розвага - англомовні користувачі стали спотворювати ім'я Ілона Маска (Elon Musk), надаючи йому нові сенси за допомогою схожих слів, і робити фотожаби на бізнесмена

Про це пише TJ.

 Так глава Tesla і SpaceX перетворився в Ілона Моска (Mosque - мечеть), Ілона Таска (Tusk - бивень) та Ілона Даска (Dusk - захід). В результаті мем оцінив і сам Маск.

Все почалося в 2018 році, коли користувач Reddit зробив картинку з фейковими твітами підприємця, де той нібито розкрив своє справжнє ім'я - Витягнутий мушкет (Elongated Musket Gun схоже на Elon Musk).

Через кілька місяців жарт повернулася в іншому вигляді. З'явився шаблон: уявний вчитель запитує на уроці школяра, над чим він сміється. Учень відповідає "Ні над чим", хоча насправді представив Ілона Маска у вигляді мушкета.

Учитель: "Над чим ти там смієшся?". Я: "Ні над чим". Теж я: "Ілон Мушкет"

У лютому 2019 році ідея розвинулася, і з'явилися десятки прикладів спотворення імені та прізвища підприємця. На Know Your Meme задумку користувачів назвали "Muskposting".

Довідка:

Наступні слова стосуються наведених вище фотожаб із Ілоном Маском. Mosque - "мечеть", Dust II - карта в грі Counter Strike, Tusk - "бивень", Eel - "вугор", Musk - "кабарга" (рід парнокопитних). Eel on musk (вимовляється як "Ілон Маск") - "Вугор на кабарзі", Muskito - Musk + mosquito ( Маск + комар), Muskle - Musk + muscle ( Маск + мускул), Melon - "диня", Dusk - "захід", Threelon Musketeers - Elon + Three Musketeers ( Ілон + Три мушкетери).

У деяких жартах обіграли появу Маска на шоу блогера PewDiePie з оглядами мемів. Там бізнесмена сильно розсмішила картинка з мертвим оленем в басейні.

Учитель: "Над чим ти смієшся?". Ілон Маск: "Ні над чим". Мозок Ілона Маска:
У хід пішли і інші шаблони.

26 лютого Маск сам посміявся над жартами про своє прізвище, показавши передплатникам в Твіттері картинку з "Ілоном Заходом".