Закон про мову об'єднує суспільство і не ображає нацменшини, - Княжицький

Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної " покликаний об'єднати мільйони українців, які насильно русифікувались

Про це заявив голова Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький під час виступу у парламенті, передає Еспресо.TV.

У четвер, 28 лютого, Рада почала розгляд у другому читанні законопроекту № 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Закон нікого не розділяє. Він об'єднує суспільство, задовільняє потреби тих мільйонів українців на Сході, які насильно русифіковувалися, а зараз хочуть вивчати українську мову, люблять мову і просять прийняти цей закон", - наголосив Княжицький.

Читайте також: Княжицький: "Ми матимемо якісний закон про українську мову в українській державі, незважаючи на будь-який спротив"

Голова комітету розповів, що цей закон не ображає права нацменшин, а уряд протягом 6 місяців подасть закон про захист інших мов меншин.

"Мене обурив виступ представників Опоблоку, які ображали українців, угорців, росіян за мовним принципом. Ми живемо в демократичній країні і не дозволимо маріонеткам окупантів ображати наших громадян, незалежно від того, якою мовою вони спілкуються", - додав він.

Нагадаємо, що закон передбачає обов'язкове використання державної мови під час заходів органів влади і місцевого самоврядування, комунальних і державних підприємств і установ, у судочинстві, силових структурах тощо.