Фірма Гладковського отримала ще 500 млн грн за таємними угодами, - ЗМІ

З грудня 2018 року по сьогоднішній день Автоскладальний завод №2 Компанії "Богдан Моторс" отримав 510 млн гривень на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання автотранспорту

Про це повідомив голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів Гліб Канєвський, передає "Економічна правда".

З казначейського рахунку в Черкаській області гроші надходили на приватний рахунок "Богдан Моторс", який відкрили у "Правекс-банку".

Невелику частку коштів перерахували деяким приватним підрядникам. Зокрема, ТОВ "Богдан Індустрія", яке також входить в корпорацію "Богдан", отримало 20,3 млн гривень на постачання автомобiлiв Great Wall.

Втім, не вказано за що саме, кількість авто та вартість за одиницю, сплачено гроші.

Крім того, нещодавно прес-служба "Богдан" повідомила, що у 2019 році корпорація підписала нові контракти із Міноборони на постачання оновлених санітарних машин "Богдан 2251" та вантажівок "Богдан 6317" до Збройних сил України.

"Багатомільйонні суми та довгостроковість контрактів між Міноборони та корпорацією "Богдан" можуть свідчити про те, що сьогодні автопарк армії під прикриттям державною таємниці фактично формує бізнес першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського", - вважає Канєвський.

Власником корпорації "Богдан Моторс" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Високопосадовець не раз заявляв, що не може впливати на рішення Міноборони.