Юринець: Через закон про мову ми висловлюємо повагу до держави

Треба ставитися з повагою до державної мови, до нашої держави і водночас поважати інші мови

Про це в ефірі Радіо.Свобода заявила народний депутат України Оксана Юринець, передає Еспресо.TV.

"Коли відстоюєш територіальну цілісність країни, ти маєш відстоювати всі елементи її ідентичності, національного визнання", - сказала нардеп.

За словами Юринець, кожен, хто живе в Україні, розуміє, що відбувається - нам нав'язують "синдром фортеці", навіть за кордоном, що мова роз'єднує. Але нам треба розуміти, що дома ти спілкуєшся тією мовою, якою вважаєш за потрібне, але є держава Україна, є державні структури, і ми маємо наблизити молодь до мови, вона має бути інтегрованою.

"Я хочу ще раз сказати, що це - закон про державну мову. На моємі виборчому окрузі - і поляки, і румуни, і вірмени, і росіяни, і українці. Вони всі разом співіснують, тому що вони спілкуються в державних закладах українською мовою", - додала нардеп.

На думку Юринець, через закон про мову ми маємо висловити повагу до державної мови, до країни, в якій живемо. Але, водночас, треба з повагою ставитися до інших мов в країні. 

"27 років нічого не робили. Сьогодня ми маємо виправити ситуацію, і за 5, 10, 15 років все змінеться", - додала народний депутат.