Гуайдо повертається до Венесуели, незважаючи на погрозу арешту

Тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо заявив, що "повертається в країну"

Про це він повідомив у Twitter, а також закликав громадян вийти на протести в понеділок, 4 березня, передає Deutsche Welle.

Гуайдо пообіцяв повідомити у соцмережах, де саме відбудуться протести в Каракасі та інших містах Венесуели. Спроба затримання "буде без сумніву однією з останніх помилок" венесуельського уряду, заявив Гуайдо у своєму зверненні.

Крім того, у Сполучених Штатах Америки заявили, що суворо реагуватимуть на будь-які спроби перешкодити поверненню лідера опозиції Хуана Гуайдо до Венесуели, про яке він оголосив. Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон пригрозив, зокрема, відповіддю США та світового співтовариства в разі загроз безпеці Гуайдо під час його повернення.

"Будь-які загрози або дії щодо його (Гуайдо - ред.) безпечного повернення будуть зустрінуті сильною і значною відповіддю США та міжнародної спільноти", - написав Болтон.

Читайте також: Падіння Венесуели: кінець казки про комуністичний рай

У Венесуелі щодо Хуана Гуайдо проводиться розслідування через те, що 23 січня він оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели.

Верховний суд Венесуели заборонив Гуйадо залишати країну, політик, однак, виїхав до Колумбії, звідки намагався доставити гуманітарну допомогу у свою країну, він також здійснив поїздки країнами Латинської Америки. Наразі через повернення до Венесуели йому загрожує арешт. 

Як вже повідомлялося, режим Мадуро підтримують Володимир Путін (Росія) та Олександр Лукашенко (Білорусь).