НАЗК направило до суду адмінпротокол щодо Тарути

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротокол щодо народного депутата України Сергія Тарути через підозру у корупції

Про це повідомила прес-служба НАЗК у Facebook.

Зазначається, що нардеп використав надане йому право на депутатське звернення у приватних інтересах та з метою, яка не пов’язана зі здійсненням його депутатської діяльності. 

"Зазначене містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-7 КУпАП", - йдеться у повідомленні.

Крім того, протокол склали стосовно першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, який входив до складу наглядової ради публічного акціонерного товариства "Каховський завод електрозварювального устаткування", створеного з метою одержання прибутку, маючи повноваження щодо управління діяльністю товариства.

Читайте також: 10 фактів із життя Сергія Тарути

"Він не вжив заходів щодо припинення своїх повноважень члена наглядової ради у зв’язку із призначенням на відповідні посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Такі дії свідчать про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією", - зазначили в нацагентстві.

Також 2 протоколи складені стосовно замміністра інфраструктури Юрія Лавренюка через те, що чиновник не повідомив про наявний у нього реальний конфлікт інтересів, який виник під час розгляду звернення, у якому серед іншого порушувалось питання, що стосувалось його особисто (притягнення Лавренюка до дисциплінарної відповідальності як заступника міністра інфраструктури України), та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів за результатами такого розгляду.

Читайте також: Кандидати в президенти України: хто є хто