Президент Узбекистану наказав міліціонерам схуднути, щоб залишитись на роботі

Президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв розкритикував співробітників міністерства внутрішніх справ за зайву вагу і дав їм "від трьох до шести місяців" на схуднення

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Нам не потрібен офіцер, співробітник органів внутрішніх справ з надмірною вагою. Як в такому стані він зможе ловити злочинців? Хай займається спортом. Це потрібно не для мене, а для їх здоров'я. Ми дамо їм час: три або шість місяців - нехай за цей час приведуть себе в порядок і скинуть зайву вагу", - зазначив глава Узбекистану. 

Мірзієєв, заявив, що це внаслідок малорухливого способу життя і через неправильне харчування.

"Половина населення Узбекистану має зайву вагу. У 46% - підвищений вміст холестерину в крові, у 31% - високий кров'яний тиск", - наголосив президент.

Після цього виступу з'явилися повідомлення про те, що низка державних установ Узбекистану вимагають від своїх співробітників терміново схуднути, а в деяких держорганізаціях співробітникам роздавали внутрішні інструкції з приводу приведення ваги в норму.

Раніше МВС Таджикистану звільнило 10 міліціонерів через те, що вони не змогли скинути зайву вагу. Ще понад 100 міліціонерів отримали попередження.