Е-квиток у Києві: як він працює, де придбати та чому це зручно

Що таке е-квиток, де він працює та в яких "формах" існує? Розповідаємо, як ним користуватись, де придбати та яким чином він заощаджуватиме ваш час

Про це йдеться у матеріалі KyivSmartCity.

Що таке е-квиток?

Е-квиток — це єдиний проїзний документ, що діє у громадському транспорті Києва. Таким чином "передайте за проїзд" залишається у минулому - лише однією картою або квитком із QR-кодом ви можете оплатити проїзд у громадському столичному транспорті.

В яких "формах" існує квиток?

Єдиний квиток існує у декількох варіантах: у вигляді транспортної картки Kyiv Smart Card (яку обов’язково потрібно зареєструвати в кабінеті користувача), Картки киянина та паперового квитка з QR-кодом. За допомогою них вже сьогодні ви можете оплатити проїзд у громадському транспорті столиці.

Як користуватися?

Щоб оплатити проїзд у салоні наземного транспорту вам потрібно піднести картку або квиток із QR-кодом до валідатора. На цьому все — проїзд оплачено! Сплата проїзду в метрополітені відбувається шляхом реєстрації транспортної картки на турнікеті. На сьогодні вже модернізовано 76 турнікетів у 68 вестибюлях київського метрополітену і вони мають відповідні позначки “KYIV SMART CARD”. А загальна кількість придбаних карт становить вже 4050 одиниць.

Де придбати та/або поповнити KYIV SMART CARD?

— На станціях Київського метрополітену ("Хрещатик", "Театральна","Майдан Незалежності", "Академмістечко", "Лісова", "Арсенальна", "Теремки", "Видубичі", "Сирець" та "Почайна").

— В особистому кабінеті киянина.

— У терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click.

Нещодавно поповнення транспортної картки Kyiv Smart Card та купівля квитка з QR-кодом стали можливими завдяки чатботам: KyivPayBot у Телеграм і Facebook та KyivMetroBot у Телеграм і Facebook.. Персональні налаштування та Masterpass-гаманець, які інтегровані у KyivPayBot, дозволяють проводити операції у пару кліків без введення даних.

У KyivMetroBot можна також купити поїздки для Kyiv Smart Card та разовий QR-квиток. QR-код з’явиться у чаті, далі потрібно просто піднести екран смартфону з кодом до валідатора. Поки що у метро сплатити проїзд таким чином можна лише використовуючи нові турнікети на станції "Площа Льва Толстого". Все те ж саме можна робити й у наземному транспорті. Квиток із QR-кодом можна також придбати у боксах самообслуговування та касах київського метрополітену.

Незабаром поповнити транспортну картку можна буде й через мобільний додаток, що розроблюється спеціально для е-квитка, у Приват24, Ощад24/7, а також, у терміналах самообслуговування Приватбанку, Ощадбанку та на порталі EasyPay. А от придбати транспортну картку найближчим часом можна буде в Т-кіосках та в мережах програмно-технічних комплексів самообслуговування (ПТКС) КП ГІОЦ. Згодом до сплати проїзду планують під’єднати й розрахунок банківською карткою.

Пільги

Пільговим категоріям варто оформити "Муніципальну "Картку Киянина". Її можуть отримати ті, у кого є пільги на виплати з бюджету Києва, хто офіційно працевлаштований в столиці, переміщені особи, які стоять на обліку в Києві, учні шкіл та вузів, а також їхні батьки та опікуни. Нагадуємо, що для отримання карти потрібно подати заявку до банку учасника проекту – АТ "ОЩАДБАНК" і надати пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, документи, що підтверджують право на отримання картки, документ про надання пільг (за наявності).

Контроль

З екологічних міркувань у громадському транспорті встановлені зчитувальні пристрої, які при здійсненні оплати не видають чеку. Тому при здійсненні контролю оплати проїзду, контролер переводитиме систему та транспортні термінали в режим контролю і приладом інспекції перевірятиме факт оплати пасажиром транспортної послуги.