В окупованому Криму комуністи провели мітинги пам'яті Сталіна

5 березня у Севастополі комусністи провели мітинг в річницю смерті радянського диктатора Йосипа Сталіна

Про це повідомляє "Крим.Реалії". 

До Вічного вогню ветерани і комуністи підійшли з червоними прапорами, кошиком червоних гвоздик і великим портретом Сталіна.

Зокрема, на ньому виступив керівник севастопольських комуністів Василь Пархоменко, який розповів, що під час Другої світової війни Сталін відмовився обмінювати свого сина, який потрапив у полон, на німецького генерала. На думку Пархоменка, це приклад "високого патріотизму і моральності". Комуніст додав, що "Путін і його команда не здатні на таке".

Він також сказав, що популярність радянського диктатора зростає і на прохання жителів додатково видали 5 тис. настінних календарів на 2019 рік з портретом Сталіна. Крім того, активістам вручили пам'ятні медалі на честь 140-річчя Сталіна, які виготовили в Москві на замовлення КРПФ. При врученні нагороджені відповідали привітанням "Служу Радянському Союзу".

За мітингом спостерігали і вели фото- і відеофіксацію співробітники російських спецслужб. Втім, поліції на мітингу не було.

Щорічну акцію "дві гвоздики товаришу Сталіну" з покладанням до монументу вінків і квітів до могили біля кремлівської стіни на Красній площі проводять комуністи та парламентська партія КПРФ.

За офіційними даними, у 1930-1953 роках у справах ОДПУ-НКВС-МВС засудили 3,8 млн осіб, а розстріляли за період 1923–1953 років 800 тис. Історики вважають, що ці дані занижені в декілька разів.

На думку істориків, із 1921 по 1953 рік у СРСР було арештовано і засуджено за політичними звинуваченнями близько 5,5 млн осіб.

За іншими підрахунками, в тюрмах і таборах з кінця 1920-х до 1953 року, коли помер Сталін, побували не менше 20 млн. Втім, відповідна статистика не враховує багатьох спецпереселенців, військовополонених та інтернованих.