В соцмережах обговорюють, чи підтримає Гриценко у другому турі Зеленського

Політичний аналітик, голова "Асоціації Політичних Наук" Дмитро Сінченко публічно запитав Анатолія Гриценка, чи планує політик підтримати Володимира Зеленського у другому турі виборів президента України

Такий сценарій, почав обговорюватись в соціальних мережах, після інтерв’ю Анатолія Гриценка виданню "Новое Время", де політик повідомив, що планує співпрацювати зі штабом Володимира Зеленського стосовно фіксації порушень під час виборів.

"Анатолій Гриценко, думаю над тим, щоб проголосувати за Вас, однак побоююсь, що якщо Ви не вийдете до другого туру, то підтримаєте кандидатуру Зеленського, яка є для мене неприйнятною. Знаю, подібне питання хвилює багатьох Ваших виборців. Тож, чи можете Ви публічно пообіцяти, що за жодних обставин не підтримаєте кандидатуру Зеленського?", - звернувся активіст до лідера партії "Громадянська позиція" в мережі Facebook.

Наразі, ні політик, ні члени його штабу ситуацію не прокоментували, але пост визвав жваву дискусію. Зокрема, в коментарях, керівник проекту Є-Мова, Анастасія Розлуцька, написала: "Мене це питання теж цікавить, якщо Зе – тоді соррі",  - звернулась Розлуцька до Анатолія Гриценка.

На думку користувачів соціальних мереж, ситуація, коли Гриценко може підтримати Зеленського у другому турі, цілком можлива. Як приклад наводять, депутатів "єврооптимістів", котрі заявили про співпрацю з Гриценком, але, час від часу, з’являються в оточенні кандидата Зеленського. Зокрема, Сергій Лещенко був присутній на зустрічі шоумена з Куртом Волкером та Марі Йованович. Дмитро Разумков, також підтвердив, що Лещенко зустрічався зі штабом кандидата "Зе", начебто для обговорення питань щодо боротьби з корупцією. Інформацію про зустріч із Зеленським оприлюднив і мер Львова, Андрій Садовий, котрий знявши свою кандидатуру на користь Гриценка,  вважається зараз найближчим соратником політика.

Цікаво, що за інформацією видання "Новое Время", одну з ключових ролей в штабі Зеленського грає адвокат Андрій Богдан (юридичний радник Коломойського в 2014 році), котрий має чіткий зв'язок з діяльністю Анатолія Гриценка. З 2004 року Андрій Богдан  був співвласником в юридичній компанії "Пукшин та партнери". Свого часу журналіст Володимир Бойко стверджував, що саме Ігор Пукшин є реальним власником партії "Громадянська позиція". Гриценко у 2014 році називав Ігоря Пукшина одним із спонсорів проекту «Громадянська позиція» - останній також балотувався до парламенту за списками партії "Громадянська позиція" під №14. Цікаво, що з фірмою "Пукшин та партнери" пов’язують і скандального юриста режиму Януковича, Андрія Портнова.

Дмитро Сінченко, котрий відомий як співголова "Ради Експертів", та журналіст-розслідувач, очікує від Гриценка офіційної відповіді.  На його думку, питання можливої співпраці із Зеленським дуже важливе і політик має прокоментувати власні плани публічно.