YouTube може надмірно блокувати контент через новий закон Євросоюзу

YouTube може вдатися до надмірного блокування контенту, щоб обмежити юридичний ризик через поправки в законодавство ЄС про авторське право

Про це заявили в компанії Google, яка керує сайтом, повідомляє EUobserver.

"Відеопотоковій сайт YouTube може в результаті почати надмірно блокувати контент, щоб обмежити юридичні ризики згідно з новим законом ЄС про авторське право, за який голосуватимуть члени Європарламенту", - йдеться в повідомленні.

За словами провідного виконавчого директора Google Кента Уокера, в юридичній формулюванні директиви ЄС можна побачити ризик того, що Google News обмежувати свій вміст "дуже короткими витягами" з медіа.

Нагадаємо, в лютому представники Ради ЄС, Єврокомісії, а також Європарламенту досягли угоди щодо реформи авторського права в Євросоюзі.

Реформа передбачає, що ЗМІ повинні отримувати винагороду, якщо їх матеріали повторно використовувалися агрегаторами або соціальними мережами, наприклад Google або Facebook.

Також винагороджувати повинні і власників прав або творців контенту, якщо їх пісні або відеоролики поширюються через онлайн-портали. Ця стаття реформи торкнеться в першу чергу YouTube.