У Google жінкам платять більше, ніж чоловікам на однаковій посаді

У Google виявили, що жінкам платять більше, ніж чоловікам на однаковій посаді

Відповідні результати внутрішнього звіту про "забезпечення справедливої і рівної оплати праці" опублікували на сайті компанії.

Компанія витратила майже $10 млн на "коригування" зарплат. Втім, видання The New York Times звернуло увагу на незвичайну для Кремнієвої долини деталь звіту. Зокрема, Google з'ясував, що жінки на одній із позиції програміста (Software Engineer Level IV) отримували більше, ніж чоловіки.

Всього одноразові "коригувальні надбавки" отримали понад 10,5 тис. співробітників компанії (в середньому по $900 на людину).

У Google відмовилися розкрити інформацію, скільки з них - чоловіки. Також невідомо, чи рівні  умови оплати праці у чоловіків і жінок на інших позиціях в компанії.

Після публікації звіту відразу кілька західних ЗМІ заявили, що по одній посаді не можна судити про загальний стан справ в Google.

"Зробити висновок, що багатьом чоловікам в компанії недоплачують - це спрощення", - відзначає Gizmodo.

Видання зазначає, що жінки-програмісти 4 рівня отримали більше додаткових коштів з дискреційного фонду, яким керують менеджери.

Раніше компанію неодноразово критикували за дискримінацію жінок.

У 2018 році колишня співробітниця Google Келлі Елліс подала на компанію до суду. Бо за словами дівчини, її взяли програмістом третього рівня, хоча чоловіки з аналогічним або меншим досвідом роботи отримували відразу четвертий рівень. Це гарантувало їм більшу зарплату і можливості для кар'єрного зростання.

У листопаді 2018 року, тисячі співробітників Google по всьому світу вийшли на протести через сексуальні домагання і гендерну нерівнсть у компанії.