"Розкрадається кожня третя гривня, виділена на армію". У зв'язку з корупцією в "Укроборонпромі" на Майдані висунули вимоги

Влада та правоохоронні органи мають вжити дієвих заходів з метою покарання причетних до масштабних розкрадань в оборонній галузі

Про це заявив лідер Азовського руху, народний депутат Андрій Білецький під час акції на Майдані Незалежності, які відбулася в суботу, 9 березня 2019 року, передає Еспресо.TV.

Йдеться про притягнення до кримінальної відповідальності головних фігурантів скандалу в "Укроборонпромі" - батька й сина Гладковських, розкриття усіх корупційних справ, пов'язаних з армією, а також про щотижневий звіт генерального прокурора Юрія Луценко про хід розслідування.

На його думку, також слід конфіскувати майти тих, чию провину буде доведено у судовому порядку.

Якщо ці вимоги не буде виконано, наголосив Білецький, наступної суботи буде ще більше протестувальників. 

За даними організаторів, на мітингу були присутні 4-5 тис. людей з різних міст України.

Після виступу Білецького учасники акції зібралися в колону та рушили до Адміністрації президента, аби передати озвучені вимоги. Там ледь не спалахнули сутички, дехто запалив файєри, однак командири "Нацдружин" швидко все залагодили.

Після цього Білецький оголосив, що президента наразі немає у Києві, а у 17:00 у нього заплановано передвиборчий мітинг у Черкасах, тож бажаючі можуть вирушити туди, аби особисто поставити запитання главі держави щодо подальшої долі Гладковських.