У Стамбулі поліція "привітала" жінок із 8 березням сльозогінним газом

8 березня у Стамбулі поліція застосувала сльозогінний газ проти жінок, які вийшли на демонстрацію за свої права

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням AFP.

Влада Туреччини заборонила будь-які демонстрації на центральній вулиці Стамбула 8 березня. Напередодні протесту територію було оточено поліцією, встановлені бар'єри навколо центральної площі Таксим, а багато місцевих магазини були закриті.

Тисячі демонстранток були допущені в невелику частину проспекту для проведення акції протесту. Жінки розгорнули плакати з написами "Феміністське повстання проти чоловічого насильства і убогості" та "Я народилася вільною і буду жити вільною". Вони також скандували: "Ми не мовчимо, ми не боїмося, ми не підкоряємося".

Надалі жінки опинилися в пастці між двома поліцейськими кордонами і були розігнані поліцією за допомогою сльозогінного газу.

Активістки вже давно обвинувачують уряд президента Реджепа Таїпа Ердогана в тому, що він не вживає достатніх заходів для припинення насильства по відношенню до жінок.

За даними жіночої правозахисної організації "Ми зупинимо вбивство жінок", у 2018 році в результаті вбивств на ґрунті гендерної нетерпимості загинули 440 жінок порівняно з 2012 роком, коли їх число становило 210.