Українська армія потребує російських комплектуючих для танків, ЗРК та гелікоптерів, - ЗСУ

Українська армія потребує комплектуючих російського виробництва для танків Т-72, зенітно-ракетних комплексів, гелікоптерів, літаків, бронетранспортерів, приладів надвисокої частоти та до бойових машин піхоти

Про це повідомив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов на брифінгу, передає УНІАН.

"Найбільш критичною номенклатурою є лопаті несучих гвинтів гелікоптерів та запасні частини до літаків", - розповів Шевцов.

Крім того, за державним оборонним замовленням до військових частин було поставлено понад 4 тис. одиниць основних зразків озброєння та військової техніки та більше 1 млн одиниць інших приладів та засобів ураження.

"Нами освоєно середній ремонт близько 20 зразків озброєнь та військової техніки, в тому числі ремонт всіх артилерійських систем, капітальний ремонт блоків, вузлів, агрегатів до окремих зразків", - заявив Шевцов.

Проте, за його словами, незважаючи на виконані заходи, залишаються проблемними питання забезпечення виробничої діяльності запасними частинами та агрегатами вітчизняних виробників.

"Ці деталі, на жаль, виробляються на сьогодні лише в РФ це прилади надвисокої частоти, комплектуючі до бойових машин піхоти, бронетранспортерів, танків Т-72, зенітних ракетних комплексів", - додав Шевцов.

Раніше повідомлялось, що Укроборонпром визнав, що висотоміри, які вони вставляли у казахські літаки Ан-26, вироблені на підприємстві Російської Федерації.

Він пояснив, що Укроборонпром придбав саме у цього підприємства висотоміри, адже це "найкраща цінова пропозиція" і тільки це підприємство могло постачати необхідні висотоміри (вони мали бути вироблені після 2015 року).

Нагадаємо, 4 березня, вийшла третя частина розслідування Bihus.info про розкрадання в оборонній сфері: Укроборонпром придбав за $580 тис. висотоміри вартістю $85 тис. (завищена у 7 разів ціна) російського виробництва.