Чекав з минулого року. Луценко сказав, чому Бігус оприлюднив розслідування саме зараз

Розслідування щодо розкрадання в оборонній сфері було оприлюднене саме зараз, бо "треба був час для зламу коду диска з інформацією"

Про це сказав генпрокурор України Юрій Луценко, передає Еспресо.TV

"До суду направлено 111 обвинувальних актів, а засуджено 77 посадових осіб, в тому числі чотири колишніх директори концерну "Укроборонпром". Київського, Львівського бронетанкового, Миколаївського суднобудівного і так далі.  Я вже коментував про те, що інформація пана Бігуса з'явилася лише на фінальній стадії нашого розслідування, і говорив про те, що прокурори ніколи не можуть бути швидшими ніж журналісти. Так, в 2016 році в межах своїх компетенцій військова прокуратура зареєструвала цю справу, весь 2018 рік йшла податкова перевірка для того, щоб встановити повноту сплати податків", - сказав він.

Луценко відкинув звинувачення щодо того, що правоохоронці довго діяли по справі щодо розкрадання в оборонній сфері.   

"Так, за декілька днів до завершення перевірки пан Бігус, котрий мав  інформацію з середини минулого року, видав свою інформацію. Звинувачення в тому, що ми довго діяли, відкидаю. Тоді в мене паралельне питання — чому пан Бігус чекав з минулого року? - Я знаю відповідь на це питання — йому треба було зламати коди диску, а нам треба було провести податкову перевірку, неможливо порахувати збитки без податкової перевірки", - зауважив він.