Розкрадання в оборонці: ГПУ заперечує хабарі та затягування справи і шукає джерело "зливу" даних

Генпрокуратура заперечила хабарі за закриття справи про розкрадання в "Укроборонпромі" та затягування розслідування, зазначивши, що провадження розслідували за двома напрямками

Про це повідомила у Facebook речник генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"У ГПУ розслідується лише одне провадження. В його рамках закон дає можливість прокуратурі розслідувати некорупційні злочини. Відповідно, було два напрямки розслідування. Перший - шахрайство. Цей епізод в суді з минулого, 2018 року. На лаві підсудних перебуває, зокрема, і співробітник СБУ, який згадується в розмовах із фігурантом розслідування - Рогозою. Другий - по несплаті податків. Оголошена підозра, стягнута чимала сума недоїмки до держбюджету. Тому всі розмови про хабарі для закриття чи затягування справи з боку ГПУ не відповідають дійсності", - написала Сарган.

Крім того, речник генпрокурора зазначила, що наразі відомство шукає джерело "зливу" інформації журналістам проекту Bihus.INFO, які оприлюднили нібито листування фігурантів справи про розкрадання, в якому згадувалися хабарі для закриття справ, відкритих ГПУ, ДФС, СБУ та НАБУ.

"Зараз відбувається службова перевірка з використанням детектора брехні щодо обставин можливого "зливу" матеріалів провадження", - додала Сарган.