Луценко: експертиза показала відсутність у листуванні деяких діалогів, які показали журналісти Бігуса

Експертиза показала відсутність у листуванні деяких діалогів, які показали у сюжеті програми "Наші гроші"

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Тимчасової слідчої комісії ВРУ, повідомляє Еспресо.TV.

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз за нашим поданням провів експертизу трьох телефонів і одного диску, зазначив Луценко. 

Розслідування розкрадання коштів "Укроборонпрому" стало можливим завдяки вивченню листувань у вилучених телефонах Андрія Рогози, Віталія Жукова, Павла Букіна.

"Експертиза встановила, що інформація, скачана с трьох телефонів на диск у 2017 році, не була монтованою, до неї не було жодного стороннього втручання", - заявив Луценко.

Глава ГПУ додав, що це означає, що тепер ця інформація може стати предметом слідства у НАБУ - по своїй підслідності про зловживання і розкрадання коштів, а також ДБР щодо ймовірних корупційних дій будь-яких правоохоронців: ГПУ, НАБУ, ДФС, кого завгодно. 

При цьому Луценко зазначив, що в аналізі того, що є на диску і того, що "показував пан Бігус - не все співпадає". 

"Немає деяких фраз і фрагментів, які були опубліковані в журналістському розслідуванні. Зокрема, немає показаної Бігусом переписки між колишнім працівником "Укроборонпрому" Жуковим і директором держконцерна Букіним", додав генпрокурор.  

"Думаю, що це все має стати предметом розслідувань ДБР, бо тільки бюро має допуск до реальних матеріалів з телефонних апаратів, дисків, тощо", - сказав Юрій Луценко.