Окупанти знищують в Криму відоме Сакське озеро

В анексованому Криму лікувальне Сакське озеро наповнюється неочищеними каналізаційними стоками

Про це повідомляють "Новости Крыма".

Сакське озеро, до якого кілька років поспіль стікають неочищені стічні води, відвідали представники окупаційної "влади" Криму. Чиновники заявили, що напірні колектори зношені і не справляються з обсягом стічних вод, який закачують насоси, йдеться у повідомленні.

За словами чиновників, щоб вирішити проблему, необхідно два-три роки. Наразі пропонують будівництво тимчасового напірного колектора.

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов доручив до початку туристичного сезону припинити викид каналізаційних стоків в лікувальне озеро і підготувати для цього технічне рішення, зазначає видання.

Водночас, на думку кримчан, навіть якщо в найближчі три роки повністю припинити скидання стічних вод в Сакське озеро, це не вирішить проблему: вся санітарна зона навколо водойми забруднена побутовими і промисловими відходами, йдеться у повідомленні.

Сакське озеро розташоване біля міста Саки, за 20 км від Євпаторії. Площа водойми 7-10 кв.км, глибина — 0,8-1,5 м. Сакське озеро живиться морською водою через канал. Не замерзає. Дно озера вкрите грубим шаром мінерального мулу, який, як і ропа, має лікувальні властивості.