У Великій Британії випустили нову монету на честь Стівена Хокінга

Королівський монетний двір випустив пам'ятну монету номіналом 50 пенні на честь фізика Стівена Хокінга

На це звернуло увагу видання BBC.

На пам'ятній колекційній монеті зображені Стівен Хокінг, чорна діра і формула S = kc ^ 3 A / 4ℏG - вигину простору навколо горизонту подій, відома більше як формула Бекенштейна - Хокінга.

Видання зазначає: незважаючи на те, що монети зі Стівеном Хокінгом не буде в обороті - це, скоріше, колекційна річ, грошові знаки з вченими з'являються у світі вкрай рідко. Хокінг приєднався до елітної групи вчених, що з'явилися на монетах, в яку входять Ісаак Ньютон і Чарльз Дарвін.

"Я дуже хотіла вставити велику чорну діру в крихітну монету, і думаю, що він дуже б посміявся над цією ідеєю", - каже гравер Королівського монетного двору Едвіна Елліс.

Нагадаємо, найвідоміший астрофізик і популяризатор науки Стівен Хокінг помер 14 березня 2018 року в віці 76 років. Практично все своє свідоме життя Хокінг провів в інвалідному візку, хоча лікарі після постановки діагнозу прогнозували йомужиття максимум у 2 роки. Детальніше про все це читайте у матеріалі "Геній, який 50 років обдурював смерть. Що треба знати про Стівена Хокінга ".

\