Ляшко має високі рейтинги завдяки підтримці села, - Вадим Карасьов

Штаб партії "Батьківщина" опублікував результати соціологічного опитування 2,5 млн виборців

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко займає 4-е місце в рейтингу кандидатів у президенти, обійшовши Анатолія Гриценка та Юрія Бойка.

Згідно з озвученими партією "Батьківщина" рейтингами, трійку лідерів президентської кампанії очолює Юлія Тимошенко (31,68%). На другому місці Володимир Зеленський (20,96%), на третьому - Петро Порошенко (15,8%). Четверту позицію посідає Олег Ляшко (7,65%). Лідер Радикальної партії обійшов в рейтингах популярності Юрія Бойка (7,62%) і Анатолія Гриценка (7,5%).

Вивчення електоральної думки проводилося методом анкетування у всіх регіонах України. Опитано 2,5 млн респондентів.

За словами директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, високі рейтинги Олега Ляшка та Юлії Тимошенко виправдані широкою популярністю цих політиків, перш за все, в аграрних регіонах України.

"Це велике дослідження партії "Батьківщина" показало цікаву ситуацію навіть не в плані того, що в лідерської трійки на перше місце вийшла Тимошенко. А те, що впритул до лідерів наблизився Ляшко, вийшовши на 4 місце, обійшовши Гриценка та інших політиків. В даному випадку можна сперечатися, висувати якісь контраргументи. Але факт залишається фактом: у цьому дослідженні активісти задіяли аграрний електорат", - каже Карасьов.

Вадим Карасьов підкреслив, що в порівнянні з результатами досліджень соціологічних інститутів дані опитування, проведеного штабом "Батьківщини", більш реалістичні і правдоподібні. На відміну від професійних соціологів активісти політичних сил проводять дослідження у віддалених куточках країни, які в більшості випадків не потрапляють в опитувальники соціологічних структур.

"В даному опитуванні задіяно село, куди соціологи не доходять. Тому мене не дивують високі результати Ляшка і Тимошенко. Тому що велика частина їхнього електорату - це аграрії. Як правило, таких досліджень на 2 з гаком мільйони респондентів соціологічні контори не роблять. Вони самі попереджають, що іноді думка села не потрапляє в опитувальник, оскільки їм важко добиратися до віддалених населених пунктів, до аграрних куточків країни", - резюмував Вадим Карасьов.