Фінські художники зобразили підвищення рівня моря за допомогою світлової інсталяції

Світлова лінія, яка простягається через поля і будинки, перетворює абстрактні ідеї екологічної катастрофи в конкретне пророцтво

Про це пише Hyperallergic.

Фінські художники Пекка Нітівірта і Тімо Ахо створили світлову інсталяцію на Гебридських островах в Шотландії, присвячену катастрофічним наслідкам глобального потепління. Їх проект Lines (57 ° 59 N, 7 ° 16 W) наочно показує, як підвищення рівня моря вплине на прибережні райони і їх жителів.

Хоча це загрожує людству по всьому світу, подібна перспектива особливо небезпечна для низинних островів, таких як Норт-Уіст в архіпелазі Зовнішні Гебріди. Тут знаходиться мистецький центр Chearsabhagh, де розміщена інсталяція. Центр також може опинитися під загрозою через зміни клімату.

У проекті Ахо і Нітівірта використовують датчики, які активізують три світлові лінії. Якщо температура повітря по всьому світу буде підвищуватися в нинішньому темпі, то найближчим часом вода може досягти позначки, яку позначили художники.

"Оскільки різні дослідження дають різні прогнози, ми не знаємо точного рівня, якого досягне вода, або дати, коли це станеться. Інсталяція візуалізує можливі максимальні рівні припливу в не настільки віддаленому майбутньому", - розповіли автори проекту в коментарі Hyperallergic.