"Жовті жилети" в Парижі: за вихідні - 200 затриманих, підпал, побиті крамниці

Французький уряд визнав, що заходи безпеки були "недостатніми" для того, щоб зупинити підпал і мародерство анархістів під час протесту "жовтих жилетів"

Про це заявив прем'єр-міністр Едуард Філіп, передає видання Le Figaro.

Едуард Філіп визнав, що були "недоліки" безпеки, які потрібно було виправити.

"Аналіз вчорашніх подій свідчить про те, що вжиті заходи були недостатніми для того, щоб стримати насильство і запобігти зловживанню" з боку активістів.

Судове джерело повідомило виданню, що після суботніх подій 200 осіб, в тому числі 15 неповнолітніх, перебували під вартою.

Президент Франції Макрон пообіцяв "сильні дії".

Роздрібні торговці  висловлювали занепокоєння з приводу 18-го уїк-енду потужних антиурядових акцій. В суботу протести характеризувалася різким зростанням насильства після декількох тижнів зменшення кількості учасників акції "жовтих жилетів".

"Здається, що це ніколи не закінчиться", - сказав продавець магазину на Єлисейських полях, який розтрощили активісти.

Анархісти з групи "чорний блок" в суботу підпалили знаменитий пивний ресторан Fouquet, а також магазин сумок Longchamp. Також пошкодили магазини одягу Hugo Boss, Lacoste і Celio, банк і кілька газетних кіосків.

Поліція застосовувала сльозогінний газ, електрошокові гранати та водяні гармати, щоб відбивати протестуючих, які зібралися біля підніжжя воєнного меморіалу Тріумфальної арки.

Представники "жовтих жилетів" у неділю закликали міністра внутрішніх справ Кристофа Кастанера припинити свою діяльність через нездатність уряду утримати "чорний блок".

Вони звинувачують анархістів у захопленні мирних щотижневих демонстрацій.

Нагадаємо, 16 березня "Жовті жилети" підпалили у Парижі банк.