"Свинку Пеппу" розкритикували за гендерні стереотипи

Пожежна бригада Лондона розкритикувала дитячий мультфільм "Свинка Пеппа" за гендерні стереотипи

Про це повідомляє Telegraph.

Йдеться про серію під назвою "Пожежна машина". У ній жінки одягли форму пожежних і приїхали на допомогу чоловікам, які неправильно поводилися з барбекю.

У цьому епізоді вимовляють таку фразу: "Матуся Свинка одягнена як пожежний" (англ. Mummy Pig is dressed as a fireman). Зараз для позначення цієї професії прийнято використовувати гендерно-нейтральне слово firefighters, що дослівно можна перекласти як "вогнеборці". А в мультику використовували застаріле fireman, де man перекладається як "чоловік".

У твіттері Пожежної бригади відзначили, що в мультфільмі використовують "застарілі гендерні стереотипи", які мають величезний вплив на дітей і можуть перешкодити дівчатам стати пожежними.

При цьому пожежна бригада навела позитивний приклад, який допомагає боротися з такими стереотипами - ляльку Барбі. Вона "захоплюється різними професіями", і одного разу постала в образі вогнеборця, таким чином підтримавши рух за рівність жінок в цій професії.

Як зазначає Independent, в лондонській бригаді працює п'ять тисяч пожежників, і тільки 354 з них - жінки. Багато в чому це пов'язано з тим, що професію пожежного часто зображують, як роботу для "чоловіків, які вриваються в палаючі будинки".

Щоб якось боротися з таким гендерною нерівністю, в мережі запустили кампанію під хештегом #FirefightingSexism.

Довідка:

"Свинка Пеппа" - британський мультсеріал, який виходить з 2004 року. Зараз його показують у 180 країнах світу. Епізоди тривають не більше п'яти хвилин, а сюжет в основному будується навколо будь-якої побутової події: сім'я збирається на прогулянку, в гості чи на пікнік.