У поліції нагадали, що не можна стрімити з кабінок для голосування

Проводити відеотрансляцію з кабінки для таємного голосування у день виборів 31 березня не можна

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У поліції нагадали, що згідно законодавства, голосування на виборах президента України є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється. Відтак правоохоронці застерігають громадян від фото- чи відеофіксації та розголошення результатів волевиявлення у приміщеннях для голосування.

Наголошується, що статтею 7 закону "Про вибори Президента України" визначена заборона членам виборчих комісій та іншим особам розголошувати відомості, які дають можливість встановити зміст волевиявлення конкретного виборця.

Відповідно до ст. 159 (Порушення таємниці голосування) ККУ умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах, карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Те саме діяння, вчинене членом виборчої комісії, карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.