Киянам у складному життєвому становищі надаватиметься щорічна матеріальна допомога, - КМДА

Кияни, які опинилися в складних життєвих обставинах, мають право один раз на рік отримати адресну матеріальну допомоги

На цьому наголосив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, передає прес-служба відомства.

За його словами, така допомога надається у столиці вже понад 20 років і здійснюється за кошти місцевого бюджету за Міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам". Жодного стосунку до перебігу передвиборчої кампанії в Україні надання такої допомоги не має.

"На жаль, останнім часом до органів соціального захисту почали надходити повідомлення, що киянам телефонують невідомі та рекомендують звернутися до Управлінь праці та соціального захисту за грошовою допомогу, яку начебто дає один із кандидатів на пост Президента України. Ця інформація не відповідає дійсності, адже міська влада столиці протягом більше 20 останніх років має програму підтримки малозахищених мешканців міста, яка в тому числі передбачає і надання одноразової матеріальної допомоги", – підкреслив Юрій Крикунов.

Він наголосив, що рішення про надання такої допомоги та її розмір приймається відповідною комісією при Департаменті соціальної політики або при управліннях праці та соціального захисту населення РДА згідно з затвердженим Порядком. У разі позитивного рішення, кошти киянам, які звернулися за допомогою, виплачуються шляхом зарахування на картку киянина або на рахунок у банку, зазначений одержувачем.

Для отримання допомоги необхідно звернутись із заявою до Департаменту соціальної політики або управління праці та соціального захисту населення районних держадміністрацій. До заяви слід додати низку документів, серед яких:

У Департаменті соціальної політики КМДА закликають киян перевіряти будь-яку інформацію за допомогою офіційних джерел.