Аудиторія "Українського радіо" зросла на 67%, а за 5 років буде мода на розмовні радіостанції, - генпродюсер Дмитро Хоркін

За рахунок втілення нової концепції мовлення трьох каналів державного "Українського радіо" його сукупна аудиторія зросла майже на 70%

Про це з посиланням на наявні у нього дані заявив генеральний продюсер UA:Українське радіо, відомий диктор Дмитро Хоркін в авторській програмі "ЧБ шоу" Богдана Буткевича на телеканалі Еспресо.TV.

"Загалом радіослухання не падає, а слухання "Українського радіо" зросло... Ми за рік першого сезону зросли на 67%", - наголосив він.

За словами Хоркіна, перебудувати роботу національного радіомовника його спонукав власний вже 14-річний стаж роботи у цій структурі, а також бажання усунути притаманну їй "зашкарублість".

Читайте також: Стас Жирков: "Театр перестає бути елітарним. Якщо люди потребують фаст-фуду - хай буде фаст-фуд"

"Я думав: "Така потужна структура, такий потужний мовник. І три канали різноманітні, і свої творчі колективи, і, як на ВВС свій оркестр, хор. Будь-яке солідне радіо має творчі колективи. Приміщення в центрі Києва. Ну, все класно. Але чомусь не "вистрілює". І ось мені хотілося зробити. Я постійно думав: "Чому? Чому не так?", - пояснив нинішній очільник UA:Українське радіо.

Окрім того, він поділився власним прогнозом щодо розвитку україномовного інформаційно-аналітичного радіопродукту.

"У нас поступово, за років 5-10 відродиться культура слухання розмовного аналітичного радіо. Так само як інформаційні телеканали. Це зараз повертається. Їх стає більше і рейтинг зростає сукупний. Ось так і в розмовного радіо буде. Тому що в багатьох країнах світу до ТОП-5 входять розмовні радіостанції", - розповів Хоркін.

 
  • Хоркін очолив UA:Українське радіо 2017 року. 
  • Під його керівництвом було повністю перезавантажено сітку мовлення трьох загальнонаціональних каналів радіо. Окрім того, з'явилося цілодобове дитяче онлайн-радіо UA:Казки.