Батько Павла Гриба розповів, скільки коштує один раз провідати українського політв'язня у Росії

Сукупна вартість однієї поїздки до когось із незаконного утримуваних у РФ громадян України, включно із адвокатським супроводом і закупівлею харчів та інших необхідних ув'язненому предметів першої необхідності, сягає $2-3 тис.

Про це Ігор Гриб, батько бранця Кремля Павла Гриба й керівник відділу з питань осіб позбавлених особистої свободи Міністерства тимчасово окупованих територій (МінТОТ), розповів в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

"Відповідно до 328-ої постанови, родичам виділялося в минулому році по 100 тис. грн для цих заходів. Якщо хтось розуміє, який там порядок цифр, то я можу навести, що враховуючи гонорар адвоката, його поїздки, готель - це ж оплачується все - сума може набігати $2-3 тис. Це якщо ще немає перельотів (авіа - ред.), ми по мінімуму беремо. Рахуйте й скільки треба передати продуктів харчування, а у слідчі ізолятори можна передати до 30 кг", - пояснив Ігор Гриб.

До того ж, може бути потрібно перерахувати якусь певну суму на банківський рахунок ув'язненого.

"Плюс тим нашим громадянам, яким Держфінмоніторинг (російський - ред.) не заборонив як Павлу, а Павлу вже заборонили переводити кошти, можна щось покласти на рахунок. Щоб вони могли за ґратами щось купити собі. Там все треба купувати. Й воно там і коштує в рази дорожче", - додав Ігор Гриб.