Україна на останніх секундах вирвала перемогу у Люксембургу у відборі Євро-2020

У 2-му турі кваліфікації Євро-2020 збірна України на останній хвилині вирвала перемогу у гостьовому матчі проти Люксембургу

Євро-2020

Відбірковий турнір. 2-й тур

Група B

Люксембург - Україна 1:2

Голи: Тюрпель, 34 – Циганков, 40, Родрігес, 90+3 (авт.)

Люксембург: Моріс, Карлсон, Мальгет, Шано, Янс, Баррейро, Мартінс Перейра, Тілль (Бенсі, 74), Тілль (Муч, 90), Родрігес, Тюрпель.

Україна: П'ятов, Бурда, Матвієнко, Миколенко, Бутко (Караваєв, 79; Буяльський, 87), Коноплянка, Циганков, Зінченко, Малиновський, Безус (Яремчук, 64), Мораес.

Попередження: Баррейро, 45; Бурда, 48; Шано, 51; Мальгет, 62; Бутко, 63; Карлсон, 90.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко, у порівнянні зі стартовим матчем відбору Євро-2020 проти Португалії (0:0), зробив у складі своєї команди одразу п'ять змін. У центрі оборони Сергія Кривцова замінив Микита Бурда. Справа у захисті замість Олександра Караваєва зіграв Богдан Бутко. Опорного хавбека Тараса Степаненка замінив атакувальний півзахисник Роман Безус. Віктор Циганков зайняв на правому фланзі атаки позицію травмованого Марлоса. А Роман Яремчук у нападі поступився місцем натуралізованому бразильцю Жуніору Мораесу, який проводив за нашу національну команду лише другий матч.

Збірна України невдало розпочала матч та пропустила гол на 34-й хвилині. Олів'є Тіль прострілив з правого флангу, м'яч відскочив від Богдана Бутка до Давід Тюрпеля, який розстріляв ворота. 

Команді Андрія Шевченка вдалося швидко відігратися. Олександр Зінченко віддав з глибини поля передачу на правий край штрафного майданчик на Віктора Циганкова, який з гострого кута вразив ворота.

Збірна України була близька, до того, щоб втратити очки. Перемогу наша команда вирвала на останній компенсованій хвилині, коли після подачі Руслана Малиновського зі стандарту м'яч головою у власні ворота зрізав Жерсон Родрігес.

Збірна України вистраждала перемогу над Люксембургом - 2:1.